דוד

תהליך קבלת אזרחות כשלסבא שלי יש דרכון רומני בתוקף

לסבא שלי ז"ל יש דרכון רומני שהוא עדיין בתוקף. כעת אנחנו רוצים לעשות אזרחות לאמי ולנו ילדיה, לאחיה ולילדיו. איזה מסמכים עלינו להביא? כמה זמן אמור לקחת התהליך? האם אנחנו צריכים לדעת את השפה הרומנית?

חיים ינאי עו"ד

כעיקרון אתם צריכים ללכת באותה הדרך שבא הסבא שלכם קיבל את האזרחות הרומנית. אם הוא קיבל את האזרחות ברכישה מחדש של האזרחות, גם עליכם ללכת בדרך זו ואז צריך לדעת ידיעת מה של השפה הרומנית. על אף שיש לו דרכון צריך להמציא תעודת לידה שלו מספר זהות שלו ברומניה ותעודת נישואין רומנית. האמא צריכה לבקש אזרחות בהיותה הבת של הסבא. ולאחר מכן הילדים שלה.

דוד

תודה על המענה. לסבא שלי האזרחות היתה כיון שהוא והוריו נולדו וגרו ברומניה, הוא עלה לארץ ב-1951 ואז כנראה לא חייבו אותו לוותר על האזרחות וממילא הוא נשאר אזרח רומני. מהתשובות שכתבת בפורום בעבר הבנתי שבמקרה כזה האזרחות עוברת לצאצאים ללא הגבלת מספר הדורות וכו'. האם עדיין נצטרך תעודת לידה שלו ותעודת נישואין וכו? במקרה כזה יש צורך בידיעת השפה הרומנית?