א"ט

דרכון רומני

שלום רב, האם לצורך הוצאת תעודת נישואין רומנית (לאחר שיש כבר אזרחות) חייבים גם מס' זהות רומני (בקונסוליה מבקשים את תעודת הנישואין הרומנית שלי כחלק מהבקשה למספר אזרחות לצורך דרכון לילדיי הבגירים-שיש להם כבר אזרחות רומנית)? האם ידוע מתי תהפוך רומניה לחברה מלאה באיחוד האירופי? האם יש הבדל בין דרכון רומני רגיל לדרכון רומני ביומטרי (למשל האם תקפים לאותו מספר שנים וכו')?

חיים ינאי עו"ד

1. כן חייבים מספר זהות רומנית. 2. ב-2016 . 3. עכשיו מוציאים רק דרכונים ביומטרים שתקפותם 10 שנים. אם הדרכונים הישנים עבר זמנם, ניתן להוציא רק דרכונים ביומטרים.