רועי

מסמך של סבא שלי

שלום רב. מצאתי אצל סבא שלי תעודה בשם certificate de voyage מעידה על עזיבה מרומניה, על שם הוריו, והשמות שלו ואחיו מצויינים בו גם כן. סבא שלי סיפר לי שמשפחתו ביקשה אישור מהשלטונות הרומניים (הקומוניסטים דאז) לעזוב את המדינה כדי לעלות לישראל, וקבלת האישור לקחה זמן.לבסוף עלו לארץ בשנת 1951. האם הדבר נחשב לכך שויתרו על אזרחותם?דבר שעלול להערים קשיים כשאני כנכדו אהיה מעוניין להוציא אזרחות רומנית? תודה רבה על תשובתך.

חיים ינאי עו"ד

המסמך הנ"ל אינו מהווה ויתור על האזרחות. יש ראשית לטפל בהוצאת האזרחות של הסבא .