שמעון

שינוי תאריך לידה

כאשר האדם חי ברומניה וגורש במלחמת העולם השניה ואינו נושא ת.ז רומנית האם הליך הקבלה הוא רק על ידי טיסה לרומניה והצגת פרטים מזהים? או שאפשר לעשות זאת גם בארץ ע"י הליך נוטריון?

חיים ינאי עו"ד

לפי העוובדות ההיסטוריות אף אחד לא גורש מרומניה, אלא אנשים בחרו לברוח לבד והגיעו לישראל בעליה לא לגלית. לפיכך הם עדיין נמצאים רשומים ברומניה. עפ"י חוק מי שלא חזר לרומניה תוך 6 חודשים מיום עזיבתו איבד את אזרחותו. לכן נסיעה לרומניה להראות "הנה אני כאן" , לא עוזרת דבר. החוק הרומני מאפשר למי שהיה אזרח רומני ואיבד את אזרחותו מכל סיבה שהיא, פרט לשלילתה ע"י בית המשפט לבקש את החזר האזרחות. זה כרוך בהליכים פורמלים וראשית כל הוצאת תעודת לידה. את כל הפעולות ניתן לעשות מהארץ, מבלי לנסוע לשם.