עינת

אזרחות רומנית- מספר שאלות

שלום סבתי ז"ל עלתה לישראל ביולי 1950, יש לנו תעודת לידה שלה. מספר שאלות: 1. האם אנחנו זכאים לאזרחות רומנית לכל הדורות או למספר דורות מוגבל? 2. אם זכאים לאזרחות לכל הדורות, זה אוטומטי? 3. האם אזרחות רומנית מקנה כניסה לארה"ב ללא ויזה? 4. האם יש הטבות למחזיקי אזרחות רומנית שיכנסו לתוקף עם קבלת רומניה כחברה מלאה באיחוד האירופי? תודה ושבת שלום עינת

חיים ינאי עו"ד

האזרחות לא ניתנת אוטומטית. יש לבקש אותה על סמך זכאות של הורה או סבא אזרח רומני. במקרה שלכם, נראה לי, כי תוכלו לבקש אזרחות לכל הדורות, אבל זה לא אוטומטי. אינני בקיא בנידון. אך שמעתי שלא צריך ויזה. אינני בקיא בשטח זה. המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד.