אדי

נישואין לאזרחית רומניה

שלום. אני נשוי לאזרחית רומניה כבר 8 שנים (נולדה בארץ , אך אביה לא איבד אזרחות וכפועל יוצא גם היא) אנחנו רשומים כנשואים ברשויות. שאלתי האם מגיע לי להגיש בקשה לאזרחות ?(ע"פ החוק הרומני ישנה זכאות לאחר 5 שנים) האם אני חייב להל את מרכז חיי ברומניה ע"מ להגיש את הבקשה? מהו אישור קומוניטרי? והיכן מתבצע הליך הבקשה לאישור. תודה מראש אדי

חיים ינאי עו"ד

הזכאות לבעל של אזרחית רומניה, לקבל אזרחות רומנית הוא לאחר מגורים יחד עימה של 5 שנים ברומניה ולא בארץ