נדב

תעודת לידה של סבתא שנפטרה

שלום, השבוע הלכתי לשגרירות בכדי להוציא תעודת לידה של סבתי שנפטרה. בקונסוליה נאמר לי שהחוק ברומניה השתנה לפני כשבוע ולא ניתן להוציא את התעודה דרכם מאחר שנפטרה. הם לא הסבירו לי כיצד לעשות זאת. איך אני יכול להשיג את התעודה? תודה. נדב.

חיים ינאי עו"ד

כעיקרון תעודת לידה נותנים רק לאדם עצמו. אותו אדם יכול לתת יפוי כח למישהו אחר לבקש עבורו תעודת לידה. במקרה שאדם נפטר השלטונות דורשים הוכחה כי המבקש הוא אכן זכאי לבקש תעודת לידה. הקונסוליה לא עוסקת בפעולות אלה, אלא עורכי דין מומחים בשטח זה ובכלל זה משרדנו.