• 27 באוגוסט 2012

    קבלת אזרחות רומנית - מסמכים

    אבי נולד ברומניה וקיבל מהשגרירות תעודת לידה. אחרי הביקור השני בשגרירות, הוא קיבל מכתב, שכנראה אומר שהוא איבד את האזרחות אבל הוחלט לתת לו אותה חזרה... משהו בסגנון. אשמח אם תוכל להסביר את משמעות המכתב במידה ואתה מכיר אותו.

    1. מה המכתב הזה אומר?
    2. מה הצעד הבא שהוא צריך לעשות?
    3. איזה מסמכים הוא צריך להביא איתו כדי לקבל את דרכון?
    4. האם מסמך באנגלית גם צריך לעבור תרגום?
    5. האם יש צורך בתעודת מסע?
    6. מה זה אומר אם בתעודת הלידה הרומנית לא מופיע "מספר תעודת זהות" רומנית? האם זה אומר בוודאות שהוא לא אזרח נכון להיום?

    27 באוגוסט 2012
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 3 בספטמבר 2012

    קבלת אזרחות רומנית - מסמכים

    יחיאל שלום,
    המכתב אומר כי אביך זכאי מבחינה עקרונית לבקש מחדש את האזרחות redobandire de cetatenie .
    זהו הליך ארוך וצריך להכין תיק מסמכים שיכללו בין אישור משטרתי מישראל ומרומניה על היעדר רישום פלילי, הכל מתורגם ומאושר בשפה הרומנית ולאחר מכן להגיש בקשה פורמלית לשגרירות המועברת לרומניה.
    רק לאחר קבלת האזרחות ניתן יהיה לדבר על בקשה לדרכון.
    כל מסמך בכל שפה אחרת שהוא לא מקור ברומנית צריך לעבור תרגום ואישור.
    אין צורך בתעודת מסע.
    לשאלתך השישית, היעדר מספר זהות בתעודת לידה אינו מוכיח על היעדר רישום של אזרח במשרדי מעמד אישי ברומניה, כפי שהחוק מחייב.

    3 בספטמבר 2012
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?