נדב

דרכון רומני

סבא שלי יליד רומניה ברלד הוא עלה לארץ ב1951 אך ויתר על האזרחות שלו ובנוסף אין לו שום מסמך שמעיד שהוא מרומניה יש רק תמצית רישום אוכלוסין שרשום שם שהוא עלה מרומניה האם יש סיכוי להוציא דרכון

חיים ינאי עו"ד

יש סיכוי. הצעד הראשון זה להוציא תעודת לידה שלו. אם הוא בחיים הוא יכול לבקש בעצמו תעודת לידה, אחרת אחד הילדים שלו יוכל לבקש עבורו וצריך אז להצטייד גם בתעודת פטירה ותעודת לידה של הבן. על מנת שאתם תוכלו לקבל דרכונים, יש ראשית כל להחזיר את האזרחות הרומנית לסבא.