• 15 במרץ 2014

    סעיף 10 או 11 ?

    בחוק האזרחות הרומנית יש שני סעיפים לפיהם צאצאים של אזרחי רומניה יכולים לבקש שחזור האזרחות: 10 ו- 11. הניסוחים של התנאי הזכאות בשני הסעיפם נראים למעשה זהים, אך סעיף 11 מקנה יותר זכויות ומציב פחות דרישות (אין צורך באצעי קיום ועוד דור 3 זכאי לאזרחות) .
    טפסי בקשת שיחזור אזרחות שמקבלים בשגרירות בתל-אביב מכילים בקשת שחזור אזרחות לפי סעיף 10 אך הטפסים שמגישים מולדובנים במולדובה עם אותם יסודות לזכאות לאזרחות ( ראיתי דוגמאות בפורומים מולדוביים) הם לפי סעיף 11.
    תוכל להסביר בבקשה מה ההבדל בין תנאים של סעיפים 10 ו- 11 והאם אפשר וכדאי להגיש גם בישראל בקשה לפי סעיף 11 ?
    בתודה, מיכאל

    15 במרץ 2014
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 18 במרץ 2014

    סעיף 10 או 11 ?

    הפורום לא מתעסק בבעיות של אזרחים מולדובים אלא רק של יוצאי רומניה שהגיעו לישראל.
    השאלה שלך היא תיאורטית ולא מתייחסת למקרה ממשי ואין טעם להיכנס לפולמוס אקדמאי, צריך להמשיך ולבקש את האזרחות לפי הטפסים הקיימים בשגרירות.

    18 במרץ 2014
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?