• 4 באפריל 2014

    המסמכים הנדרשים לקבלת אזרחות רומנית

    שלום,
    אמי בעלת אזרחות רומנית ודרכון רומני.
    רציתי להתחיל בתהליך קבלת האזרחות עבורי.

    הבנתי שצריך לספק לשגרירות רומניה מספר מסמכים:
    - דרכון ישראלי בתוקף שלי
    - תעודת אזרחות ישראלית של אמי
    - תעודת לידה רומנית של אמי
    - תעודת לידה ישראלית שלי
    - תעודת נישואין שלי
    - תעודת יושר שלי

    1. האם יש מסמכים נוספים שיש להגיש על מנת להתחיל את התהליך?
    2. אילו מסמכים צריך לתרגם על ידי נוטריון?
    3. אילו מסמכים צריכים לקבל אישור אפוסטיל? מהו התהליך הנדרש לתרגום נוטריוני עם אפוסטיל?
    4. עבור אילו מסמכים צריך להגיש עותר מקורי (ולא צילום)?

    תודה רבה מראש!
    טל

    4 באפריל 2014
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 7 באפריל 2014

    המסמכים הנדרשים לקבלת אזרחות רומנית

    כעיקרון עליך ללכת באותה דרך שאמא שלך קיבלה אזרחות.
    כל המסמכים הכתובים בעברית צריכים להיות מתורגמים לרומנית באישור נוטריון ונושאים חותמת אפוסטיל.
    כל המסמכים צריך להגיש אותם מקור למעט דרכון ותעודת נישואין שצריך רק להראות את המסמכים.
    אין צורך בתעודת אזרחות ישראלית של אמא שלך אך יש צורך בתעודת אזרחות ישראלית שלך.

    7 באפריל 2014
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?