מירי

הוצאת דרכון רומני

שלום, סבא שלי נפטר לפני שנה. הוא נולד בבוקרשט ועלה לארץ אחרי מלחמת העולם השנייה. האם אוכל להוציא דרכון רומני? לאילו מסמכים אזדקק?

חיים ינאי עו"ד

למירי שלום, על מנת להוציא דרכון רומני צריך קודם לקבל אזרחות רומנית. לסבא שלך הייתה הזכות לקבל אזרחות רומנית שנשללה ממנו (כנראה) בעת עזיבתו מרומניה. אם הוא עלה בצורה בלתי לגלית (דהיינו לא במעבר מסודר של הגבול), לפי הרישומים שלהם הוא נמצא עדיין שם . לכן יש לעשות לו אזרחות post mortem ולצורך כך יש צורך בתעודת לידה שלו ואם אין לכם אותה צריך להוציא אישור על הלידה (לאחר פטירה). אני מציע כי יבקש זאת אחד מילדיו בצירוף תעודת פטירה של המנוח ותעודת לידה שלו שתוכיח כי הוא הבן/הבת של המנוח. זהו השלב הראשון ואני מציע לפנות לעו"ד מומחה בדבר.