• 21 בספטמבר 2014

    אזרחות רומנית לצאצא

    שלום עו"ד ינאי!

    שני הורי עלו מרומנייה, עם הוריהם כשהיו בני עשרה. אמי והוריה עלו בשנת 81, ולא (!) ויתרו על אזרחותם כשעלו ארצה. לפני שנים מס' הוריה של אמי הוציאו דרכון חדש דרך הקונסול. בשישי האחרון הגעתי גם אני לקונסול, יחד עם אמי, על מנת לבקש עבורי אזרחות, והגענו יחד עם הדרכון הישן של אמי (אשר אתו עלתה ארצה) ועם צילומים של הדרכונים החדשים של הוריה. הגב' בקונסוליה אמרה שכל הניירת הזו אינה משנה, ושאנו עדיין צריכים להזמין דרכה תעודת לידה של אמי, ושהדבר ייקח כחודשיים. השאלה שלי היא כזו: מדוע אמי צריכה להוכיח בשלב הזה שהיא נולדה ברומניה, כאשר כל מה שגב' הקונסול צריכה לעשות זה לפשפש במחשב ולמצוא שהיא עדיין אזרחית...?!

    21 בספטמבר 2014
  • מנהל הפורום חיים ינאי 2 באוקטובר 2014

    אזרחות רומנית לצאצא

    לפי חוק האזרחות הרומני,הוכחת האזרחות לא נעשית דרך המחשב, אלא על ידי הצגת תעודת זהות רומנית או דרכון בתוקף.
    גם אם יתברר שאמך לא ויתרה על האזרחות, המוסד שצריך לקבוע זאת הוא מינהל האזרחות והדרכונים ברומניה ועל מנת לפנות אליו יש צורך בהצגת תעודת לידה תקפה ונכונה של הפונה.
    לכן הקונסולית נהגה כשורה.

    2 באוקטובר 2014
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?