משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדרכון רומני - אזרחות רומניתהאם יש לנו סיכוי לדרכון רומני?

מנהלי הפורום

עו"ד דניאל הרשקו

עו"ד דניאל הרשקו

טיפול בקבלת אזרחות ודרכון רומני, ליטיגציה אזרחית מסחרית ועסקית ופתרון סכסוכים בכלל הערכאות השיפוטיות והמעין שיפוטיות, לרבות בהליכי בוררות וגישור. בנוסף, עו"ד הרשקו בעל ידע משפטי רב בדיני חוזים, נדל"ן, תכנון ובניה, משפט מנהלי, קניין רוחני, דיני עבודה, דיני בנקאות ועוד.

קביעת פגישה
0532704953
חזרה לפורום

האם יש לנו סיכוי לדרכון רומני?

יעל
יעל

סבתנו נולדה ברומניה ב-1918. משפחתה היתה משפחת רבנים ותיקה ומוכרת. היא עלתה לארץ באוניית מעפילים ב-1939. נפטרה לפני מספר שנים. כרגע אין לנו מסמכים למעט תעודת סיום אוניברסיטה ברומניה. האם יש סיכוי כלשהו להוציא דרכון בזכותה ואיך עושים את התהליך?

RE:
חיי
חיים ינאי עו"ד

העניין מסובך. יש לברר את נסיבות יציאתה מרומניה. לא ידוע לי כי ב 1939 היו אוניות מעפילים , כי אז יצאו את רומניה בצורה חוקית עם דרכונים. אם היא יצאה עם אונית מעפילים זה סימן שלא היה לה דרכון ואולי ברחו בצורה לא חוקית. צריך להוציא תעודת לידה שלה מרומניה כצעד ראשון. לשם כך אני מציע כי תפנו למשרד עו"ד מומחה שמטפל בנושאים אלה.

RE:RE:
יעל
יעל

היא יצאה באוניית טייגר היל המפורסמת. מה בערך המחירים של הוצאת תעודת לידה וכמה זמן ייקח לעבור את כל התהליך?