מיואשת

קוד cpn

שלום, אימי נולדה ברומניה ולא ויתרה על אזרחותה (יש לה מסמך מאשר) בתעודת הלידה המקורית שהוציאה אין קוד cpn באיזה מקרה מקבלים את הקוד והאם התעודה תקפה ללא הקוד?

חיים ינאי עו"ד

שלום רב הויתור על האזרחות אינו תלוי ברצונו של האדם. אם ויתר או לאו. היו חוקים שביטלו את האזרחות הרומנית ומי שיצא את רומניה ולא חזר אליה תוך 6 חודשים. ואמך יכולה להיכנס לגדר חוק זה ואז אזרחותה בוטלה. העובדה שאין לה קוד CNP אינה פוגעת בתעודת הלידה, אך מקטינה את משקלה לצורך קבלת דרכון בעתיד. תודה