גיליה

שאלה לגבי ירושה

שלום, לאחרונה נפטר קרוב משפחה ברומניה. לא היו לו ילדים, וככל הנראה מגיע לי חלק בירושה. איך אני יכולה לדעת כמה מגיע לי ולפעול כדי לקבל את מה שמגיע לי?

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, בענייני ירושה ברומניה מטפל נוטריון באיזור הפטירה של המוריש או באיזור שיש לו רכוש. הירושה היא לא ערטילאית אלא מתייחסת לכל נכס בנפרד. השאלה אם היה נשוי והשאיר אחריו אישה. במקרה שלא היו להם ילדים הירושה עולה למעלה לפרטנלה של ההורים, דהיינו, לאחים ולאחיות שלו או לצאציאהם. איך אתה משתלב בתמונה זו? גם חשוב מה הרכוש שהוא השאיר כי פניה לקבלת צו ירושה עולה כסף ומצריכה הוכחות רישמיות.