• 6 בנובמבר 2012

    הוצאת דרכון רומני

    סבי וסבתי עלו מרומניה בשנות ה-50, נפטרו
    אני לא זוכרת בדיוק מתי עלו
    אבי נולד בארץ, הוא דובר רומנית , ללא דרכון ואזרחות

    מוכר לי החוק של אלו שעזבו ב-48-52

    שאלתי היא עד כמה יצטרך אבי להיות מעורב. כי הוא לא מעוניין לקחת שוב חלק בעניין. האם אני יכולה לטפל בכל העניין מול עוה"ד והוא ייצטרך רק להופיע בפניי העו"ד פעם אחת ובפני השגרירות?
    כמה העניין יעלה עם עו"ד?
    והאם ניתן כעת לעבוד באוםן חופשי או שעדיין צרך אישור מיוחד?

    בתודה

    6 בנובמבר 2012
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 8 בנובמבר 2012

    הוצאת דרכון רומני

    שלום רב,
    ברומניה לא ניתן לעבוד באופן חופשי, צריך היתר עבודה בדיוק כמו בישראל.
    צריך להוכיח כי יש מעביד וכי הוא זקוק לעובד מישראל ומגישים בקשה דרך השגרירות הרומנית.
    ישראלי שהוא גם אזרח רומני, יכול לעבוד ולעשות כל פעולה ברומניה ללא הגבלה.
    את יכולה לטפל לבדך מבלי מעורובתו של אביך פרט לחתימה אחת מצידו מסמכים כמו תעודת לידה ותמצית רישום מורחב.
    אותם הוא יוצא ממשרד הפנים הישראלי.
    אבל ראשית הדרך היא, להוציא תעודת לידה של סבא או סבתא וצריך לדעת פרטים היכן נולדו, תאריך, שמות ההורים באותו מועד וכתובתם.

    8 בנובמבר 2012
    • 15 בנובמבר 2012

      הוצאת דרכון רומני

      - אני מעוניינת לעבוד באירופה, במדינות המערב, לעבור לשם בעוד כשנה.

      - אירופה נכנסת כחברה מלאה ב-2013, האם אין הדבר כך?

      - אם אני עושה את התהליך המשמעות היא שיש לי גם אזרחות וגם דרכון?
      - האם כבר מהוצאתם אוכל לעבוד באופן חופשי במערב אירופה?

      משרד עו"ד כתב לי שעליי לעשות את הצעדים הבאים, מה שאומר שאבי חייב להיות מעורב, האם הם נתנו לי מידע שגוי, אני מניחה שלא סתם הם היו מבקשים את מעורבותו.
      להן המידע שקבלתי מהם

      בהמשך לשיחתנו הטלפונית, להלן הצעדים הנדרשים המלקוח עצמו:

      1. הבאת מסמכים ממשרד הפנים בישראל- הלקוח עצמו מביא לנו מסמכים ממשרד הפנים, מצריך ביקור אחד במשרד הפנים.
      2. הבאת תעודת נישואין או גירושין- אנו צריכים תעודה מקורית. אם אין בבית הלקוח צריך להוציא העתקה ברבנות היכן שנרשמו הנישואין או ביה"ד הרבני היכן שנרשמו הגירושין.
      3. תיקון מסמכים בישראל במידת הצורך- אם הפרטים שמופיעים במרשם לא תואמים בין כל המסמכים יש לתקן אותם.
      4. חתימה על יפוי כוח- נעשה פיזית מול נוטריון, אצלנו או אצל נוטריון אחר.


      הצעדים הבאים מתייחסים אך ורק למקרים בהם יליד רומניה המקורי איבד אזרחותו הרומנית ויש לבקשה בחזרה:
      1. הוצאת תעודת יושר בתחנת המשטרה הקרובה למקום המגורים. התעודה נשלחת ישירות לקונסוליה הרומנית ברמת גן.
      2. הוצאת תעודת היושר מהקונסוליה הרומנית והעברתה אלינו להמשך טיפול.
      3. הגשת תיק המסמכים שאנחנו מכינים לוועדה מיוחדת להשבת אזרחות בקונסוליה הרומנית בר"ג.
      4. מתן שבועת אמונים בקונסוליה בר"ג.
      5. לאחר קבלת כל האישורים המעידים על היותכם אזרחי רומניה- הוצאת הדרכון עצמו. מצריך מתן טביעת כף יד בקונסוליה הרומנית.


      הערכת זמן: בין שנה לשנתיים, לעיתים קצת יותר, תלוי אם יש צורך בהשבת אזרחות או לא.

      עלויות: עבור יליד רומניה המקורי: 1000 יורו+ 1500 ₪ עבור טיפול במסמכי משרד הפנים- תרגומים, אישורים נוטריונים, אישורי משרד החוץ להם אנחנו דואגים.
      לכל אחד נוסף: 700 יורו+ 1500 ₪

      סעיפי 1-3 מתייחסים גם אלייך וגם אליו, שניכם תצטרכו להביא מסמכים.

      אפשר שאת תוציאי עבורו את המסמכים על שמו באמצעות יפוי כוח נוטריוני. וגם אז לא בטוח שמשרד הפנים יסכים לתת לך את כל המסמכים הדרושים על שמו וגם לא בטוח שיתנו לך לתקן לו מסמכים אם יהיה בכך צורך. על יפוי כוח עבורנו יצטרך לחתום בעצמו.

      לגבי סעיפים 1-5- כן, הוא יצטרך לעשות את כל הצעדים מטה בעצמו, אין אפשרות כאן לבא כוח, ורק את אלה.

      15 בנובמבר 2012
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?