לי

הוצאת דרכון רומני, קיימות תעודות לידה

שלום, קיבלנו הודעה שרק סבי וסבתי יכולים להגיע לקונסוליה עם הדרכונים ולקבל את תעודות הלידה שלהם. מאחר והם מאוד מבוגרים ולא בקו הבריאות, אני מנסה להבין מה השלב הבא בדרך לקבלת דרכון רומני. אם כבר אני מסיעה אותם עד תל אביב לקונסוליה, אולי צריך לקבוע עוד פגישות, אם הם כבר שם? כדי לא לטרטר אותם שוב.. מה המשך התהליך לאחר קבלת תעודות הלידה? רב תודות, לי

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, הריני להשיבך: אם הם ביקשו מהקונסוליה תעודות לידה ויש להם קבלה מקורית ששילמתם עבור השירות הנ"ל, אז נכון הדבר כי רק הם יכולים לנסוע לקבל את תעודות הלידה. מאידך, הם יכולים לתת יפוי כח נוטריוני בשפה הרומנית מאושר ע"י נוטריון + אפוסטיל.ואז הקונסוליה תיתן לך את תעודת הלידה. להמשך הטיפול באזרחות רומנית לא יעזור שהם יופיעו בשלב זה בקונסוליה אלא צריך להכין תיק אזרחות ואח"כ כשהוא מוכן לקבוע פגישה לחתימה. מאידך אינני רואה מדוע הם צריכים לקבל את האזרחות וניתן "לקפוץ" מעליהם ולבקש אזרחות עבור הצאצאים שלהם.צריך לפנות לעו"ד מומחה להמשך טיפול.