איתן

אזרחות לסטודנטים שלמדו ברומניה

שלום וברכה. אני סטודנט לרפואה ברומניה בשנתי החמישית ללימודים. ברצוני לשאול האם ניתן להגיש בקשה לאזרחות לאחר שהות ברומניה כסטודנט? יש לי חברה רומניה וככל הנראה אתחתן איתה.... אך ככל הנראה נעבור להתגורר בארץ. האם אני זכאי לאזרחות רומנית לאחר נישואין לאזרחית רומניה ושהות של 5 שנים ברומניה לפני הנישואין?

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, נישואין לאזרח/ית רומני אינו מקנה אזרחות אלא רק לאחר מגורים ברומניה בתקופה של 5 שנים.

איתן

תודה רבה על תגובתך המהירה. אני מודע לעובדה שאני צריך להתגורר ברומניה 5 שנים. שאלתי היא האם המגורים של ה5 שנים יכולים להיות לפני הנישואין? כלומר... אם גרתי כסטודנט עם ויזת סטודנט ברומניה במשך חמש שנים ולאחר מכן נישאתי לאזרחית רומניה... האם זמן המגורים ברומניה לפני הנישואין כסטודנט נחשב במניין חמשת שנות השהות ברומניה הנדרשות לקבלת אזרחות או שצריך לשהות 5 שנים לאחר הנישואין? תודה מראש, איתן.