אזרחות לסטודנטים שלמדו ברומניה - פורום דרכון / אזרחות רומנית

שאלה חדשה
  • איתן

    נשלח ע"יאיתן 15:59, 16 ביוני 2016

    שלום וברכה. אני סטודנט לרפואה ברומניה בשנתי החמישית ללימודים. ברצוני לשאול האם ניתן להגיש בקשה לאזרחות לאחר שהות ברומניה כסטודנט? יש לי חברה רומניה וככל הנראה אתחתן איתה.... אך ככל הנראה נעבור להתגורר בארץ. האם אני זכאי לאזרחות רומנית לאחר נישואין לאזרחית רומניה ושהות של 5 שנים ברומניה לפני הנישואין?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

    חיים ינאי עו"ד,מנהל הפורום

    11:14, 21 ביוני 2016

    שלום רב,
    נישואין לאזרח/ית רומני אינו מקנה אזרחות אלא רק לאחר מגורים ברומניה בתקופה של 5 שנים.

    תגובה
  • 12:06, 21 ביוני 2016

    תודה רבה על תגובתך המהירה.
    אני מודע לעובדה שאני צריך להתגורר ברומניה 5 שנים.
    שאלתי היא האם המגורים של ה5 שנים יכולים להיות לפני הנישואין? כלומר... אם גרתי כסטודנט עם ויזת סטודנט ברומניה במשך חמש שנים ולאחר מכן נישאתי לאזרחית רומניה... האם זמן המגורים ברומניה לפני הנישואין כסטודנט נחשב במניין חמשת שנות השהות ברומניה הנדרשות לקבלת אזרחות או שצריך לשהות 5 שנים לאחר הנישואין?

    תודה מראש,
    איתן.

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

מנהל הפורום: עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

משרדו של עו"ד ינאי קיים משנת 1966 ונותן שירותים משפטיים שונים בישראל והחל מ-1996 גם ברומניה. עו"ד ינ
למידע נוסף

053-9367351 חיוג
הודעה

הפורום מיועד לכל המתעניין בקבלת אזרחות ודרכון רומני, ענייני החזרת רכוש או פיצוי תמורתו ופנסיות מרומניה בגין העבודה ורדיפות, עסקים ברומניה, טיפול בענייני רישומים של מעמד אישי ברומניה, טיפול בתאונות דרכים לאזרחים ישראליים ברומניה, מתן חוות דעת לבתי משפט בישראל לגבי החלת חוקים רומנים, תרגום מסמכים ואישורים נוטריונים אפוסטיל וכן לכל בעיה אחרת בקשר לרומניה.