אלעד

מיסים על אזרחות רומנית

יש לי אישור ממשרד הפנים הרומני שאני כעיקרון זכאי לאזרחות רומנית מצד אבא שלי. רציתי לדעת לפני שאני ממשיך הלאה בתהליך. מהרגע שאני נרשם כאזרח רומני, איזה מיסים יבקשו ממני בהמשך הדרך אזרחות ודרכון רומני ? תודה.

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, מי שהופך להיות אזרח רומני אינו חייב לשלם מיסים אלא אם הוא מפיק הכנסה חייבת במס ברומניה. אם אתה מתכוון להוצאה של קבלת אזרחות רומנית זה תלוי בכל מקרה לחוד, בהתאם למסמכים שיש לאותו אדם וניתן לקבוע זאת בהתאם למסמכים והרקע.

אלעד

מה הכוונה בהכנסה מחייבת מס ברומניה? אם אני עובד למשל, בגרמניה, אז אני מחוייב למס שנהוג במדינה שאני עובד בה. אני יותר התכוונתי לגבי שהבנתי שכל 5 שנים יש תשלום מסויים , אולי בשביל לחדש את הדרכון הרומני, מה התשלום הזה והאם יש תשלומים נוספים חוץ ממנו, אחרי שאני רשום כאזרח רומני, בעל דרכון, אבל עובד ולומד במדינה אחרת באיחוד ?