אלה

אזרחות רומנית - סבים נולדו בבוקובינה

שלום. סבים שלי מצד האמא נולדו באזור בוקובינה (בויינצ'וק, אזור צ'רנוביץ) בשנת 1924 וסבתא ב1927 שהיתה בשליטת רומניה, והם אף ידעו רומנית (שניהם נפטרו). בנוסף, סבים שלי מצד האבא חיו שם בתקופה זו אך לא נולדו שם. האם ניתן להוציא אזרחות/דרכון אירופאי על סמך זה? אם כן מה צריך לעשות?

חיים ינאי עו"ד

אם תוכלו להוכיח את לידת הסבא באותו איזור, הוא יהיה זכאי להשבת אזרחות רומנית גם אחרי מותו וזכות זו יכולה לעבור לצאצאיו. יש לדעת תאריך לידה מדוייק, שמות הוריו ולהוציא מסמכים ממשרד הפנים שמוכיחים שמי שמבקש את תעודת הלידה הוא צאצא שלו ולכן זכאי לבקש את המידע הנ"ל.