נועה

הוצאת אזרחות רומנית דרך עו"ד או לבד

שלום, ברצוני להוציא אזרחות רומנית. אבי נולד ברומניה ובעת שעלה לארץ בשנת 1973 נלקחה ממנו האזרחות. יש בידיו תעודת לידה (לא מקורית אך הבנתי שבקלות אפשר להוציא תעודה מקורית). הלכתי לעו"ד ביחד עם אבי ונאמר לנו שאוכל לדלג על הוצאת אזרחות לאבי ולהוציא ישירות לעצמי. דרך עו"ד הוצע לי לשלם שכר טרחה של 1360 יורו בנוסף הוצאת תעודת לידה ב602 ש"ח בירור סטאטוס, מס' זהות רומני ותעודת יושר מרומניה כל אחד ב151 ש"ח (אלו השלבים לפי דבר עו"ד). נאמר לי שהתהליך יכול לקחת שנה וחצי- שנתיים. אציין כי מעבר לתעודת לידה ולשנת העלייה לא ניתנו פרטים נוספים או מורכבויות כלשהן ובכך הוצעה לי הצעת המחיר. נאמר לי שאוכל להוציא בוודאות וללא כל בעיה אזרחות. האם דבר זה נכון? והאם המחיר הגיוני? (לי נראה גבוהה) האם אוכל להוציא בכוחות עצמי בצורה פשוטה והאם זה כדאי? תודה מראש

חיים ינאי עו"ד

המחיר נראה לי סביר אך בעניינים משפטיים אין כל בטחון בתוצאה הסופית שאתה מבקש.