אמיר

האם חיבים להיכנס לרומניה עם הדרכון הרומני או מספיק הישראלי

שלום רב, אני בעל דרכון רומני שפג תוקפו. האם בנסיעה לרומניה אוכל להיכנס עם הדרכון הישראלי או שאני חייב את הרומני? למשל אזרח ישראלי בעל דרכון ישראלי לא יכול להיכנס ולצאת מישראל עם דרכון אחר מלבד הישראלי, האם זה נכון גם ברומניה? אם כן, האם זה נכון לגבי שאר מדינות האיחוד האירופאי? שאלה נוספת, מה הליך חידוש הדרכון בארץ וכמה זה עולה? האם נדרשים למלא מסמכים ברומנית / לדבר עם נציגי הקונסוליה ברומנית? במידה וכן, האם ניתן להסתייע במלווה והאם משרדכם נותן שירותים כאלו? תודה רבה!

חיים ינאי עו"ד

לדעתי בנסיעה מרומניה אתה יכול להיכנס עם דרכון ישראלי וגם רומני ובכניסה לישראל תצטרך להיכנס עם דרכון ישראלי. אני ממליץ כי גם ברומניה תיכנס עם דרכון ישראלי כיוון שהם שמים עליו חותמת וכך אתה יכול להוכיח כי היית שם. בדרכון רומני הם לא שמים חותמת . לגבי חידוש דרכון רומני, הקונסוליה בודקת מחדש את כל המסמכים שברשותך ועפ"י איזה עילה קיבלת אזרחות רומנית. אם מוצאים איזושהיא אי התאמה או היעדר רישום כלשהו שלדעתם היה צריך לבצע ברומניה הם דוחים לך את הבקשה. אנו מטפלים בבדיקת המסמכים המוקדמת וגם מלווים במידת הצורך לקונסוליה

עידו

שלום אמיר בשאלה הבאה לשלך ששאלתי את עו"ד ינאי מה המלצתו בכניסה לרומניה ולמדינות האיחוד ביציאה מישראל חייבים להשתמש בדרכון הישראלי כאן אין שאלה בכלל כלומר ביציאה תמיד נמצא אתנו הדרכון הישראלי עקרונית לפי הדין האירופאי חייבים לצאת ולהיכנס באירופה עם הדרכון האירופאי רק שאף אחד לא אוכף את זה. אני נכנס ויוצא לרומניה לסרוגים פעם ככה ופעם ככה וזאת בעצם השאלה החשובה לעו"ד ינאי הבעיה שאני מבין היא שאם הדרכון הרומני יגנב/יאבד שם צריך לצאת עם הדרכון הרומני ולא הישראלי מה שאומר התרוצצויות והצגת המסמכים הרומנים שבדרך כלל לא לוקחים לחופשה. לקבלת דרכון חליפי במידה ודבר כזה קורה לדרכון הישראלי בקונסוליה של ישראל מקבלים פתרון יותר קל ומהר השאלה שלך חשובה והעלתה לי את הצורך בהמלצה של עו"ד ינאי תודה עידו