אסתי

דרכון רומני להוצאה בארץ

אבי נולד ברומניה ולא היה צריך לוותר על אזרחותו כשעלה לארץ, לכן הוא עדיין אזרח , על הבסיס הזה אני קיבלתי תעודת לידה רומנית כולל מס' זהות ואישור ממשרד הפנים ברומניה שאני ביתו ועל כן אני גם אזרחית. אני רוצה להוציא דרכון , האם תעודת הלידה שכוללת את מס' הזהות והמסמך ממשרד פנים הרומני מספיקה כשאגש לקונסוליה הרומנית לבקשת דרכון?

אסתי

אני לא נשואה והשמות בדרכון ובתעודת הלידה זהים, אז לא אמורה להיות בעיה להוציא דרכון?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אני מניח שהשם שלך בדרכון הישראלי זהה לשם שלך בתעודת הלידה, אחרת אין זהות בין השמות ולא תוכלי לקבל דרכון. אם את נשואה את צריכה לגרום כי הנישואים שלך ירשמו ברומניה ולהמציא תעודת נישואין רומנית ואז השם בדרכון הישראלי שלך צריך להיות זהה לשם המופיע בתעודת הנישואין הרומנית.