ירון

דרכון רומני/אזרחות רומנית

שלו רב, אבי יליד רומניה(בעיר בקאו), הוא עלה לארץ כילד, ואין לו מסמכים מרומניה, הוריו כבר לא בחיים. ברצוני לברר מה נדרש ממני, על מנת לקבל דרכון רומני, בכבוד רב, ירון

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

ראשית עליך ללכת במסלול לקבלת אזרחות. אני מניח כי שללו מאביך את האזרחות כאשר עלה יחד עם הוריו לארץ. מכל מקום לאביך יש זכות עצמאית לקבל אזרחות אבל הוא צריך ראשית להוציא תעודת לידה ואחר כך ללכת במסלול של בקשה להחזר אזרחות. אחר כך תהיה גם אתה זכאי לאזרחות ומאוחר יותר לדרכון.