מ

תעודת יושר רומנית וישראלית

שלום, אני אוסף מסמכים לטובת הגשת בקשה לאזרחות רומנית בקונסוליה בישראל, על-בסיס לידתו של סבי במולדובה ב1924. הפקתי תעודות לידה ופטירה עבורו ממולדובה, וכעת אני מכין את שאר המסמכים הדרושים. אודה לסיוע במספר שאלות: 1. האם נדרש להגיש כיום תעודת יושר רומנית כחלק מהבקשה לאזרחות. אם כן, כיצד ניתן להפיק כזו מהארץ? 2. הגשתי בקשה לתעודת יושר ישראלית דרך אתר משטרת ישראל, אולם ניתן לבקש לשלוח את התעודה רק לשגרירות רומניה (ולא לקונסוליה). מהיכן אוספים את התעודה במקרה זה? שגרירות/קונסוליה? בתודה מראש.

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

בתשובה לשאלה 1 : צריך להגיש תעודת יושר מרומניה. אפשר לבקש זאת דרך הקונסוליה. בתשובה לשאלה 2 : הקונסוליה אוספת את תעודות היושר מהשגרירות.