אביעד

הוצאת אזרחות רומנית, סבי נולד ברומניה

שלום אני מתעניין בקשר להוצאת דרכון רומני. סבי נולד ברומניה , אבל אנחנו לא יודעים את תאריך הלידה שלו ולא את תאריך עלייתו לישראל. כמו כן אין בידנו מסמכים כדי לברר פרטים אלו. יש לציין שסבי כבר איננו בין החיים. שאלתי היא , דרך איזה מקום אני יכול לברר פרטים אלו ? אם בכלל זה אפשרי. האם אוכל לקבל פרטים אלו ממשרד ממשלתי כל שהוא או שהם חסויים לצורך הגנה על הפרטיות? אם הפרטים חסויים איך אוכל בכל זאת לקבלם?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

יש להניח כי הוא מסר את הפרטים הנכונים שלו למשרד הפנים הישראלי והם מצויים בתיק האישי שלו. אני מציע כי תבקש ממשרד הפנים לעיין בתיק האישי שלו ולמצוא את הפרטים הנחוצים. אם הם לא מסכימים תצטרך לפנות לבית המשפט ולהסביר את העניין שלך. ללא פרטים מדוייקים לא ניתן להוציא שום מסמכים מרומניה.