איריס

אני אזרחית ישראלית ואני רוצה להוציא דרכון רומני

אמי בת 76 ולה יש דרכון רומני האם אני יכולה גם לגשת ולהוציא דרכון ? אני מבינה רומנית שוטף מהסיבה שזו שפת אם של אימי ואבי וזו השפה שהיתה מדוברת בבית מה עלי לעשות בכדי להוציא דרכון רומני לי ולילדי הקטינים בן 4 ו14 תודה רבה איריס

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

שלום רב, הזכות לבקש אזרחות רומנית ניתנת למי שנולד ברומניה והיה אזרח רומני ולצאצאיו . אם את מוכיחה עובדות אלו במסמכים וממלא אחר ההוראות נוספות של החוק הרומני, את וילדייך יכולים להיות זכאים לקבלת אזרחות ודרכון רומני.