אלי

האם יהיה קל יותר לבצע את ההליך לקבלת אזרחות רומנית ברומניה עצמה?

שלום רב, בביקור האחרון ברומניה קיבלתי העתק של תעודת הלידה הרומנית שלי. השאלה האם מומלץ לבצע את ההליך לקבלת האזרחות שם ? או דרך השגרירות בישראל?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

שלום רב, השאלה היא האם איבדת את האזרחות או לאו. אם איבדת יהיה לך קשה לעשות זאת ברומניה ומומלץ לעשות דרך ישראל. במקרה שלא איבדת אתה לא צריך את השגרירות ואפשר לפעול במישרין ברומניה גם מבלי שתהיה שם באופן פיזי.

אלי

יליד 1964, קיימת בידי העתק תעודת הלידה. הכיצד אוכל לבדוק האם אני עדיין אזרח?