מיכה

היכן אני יכול לבדוק אם בקשת האזרחות התקבלה / עברה ?

שלום , בדצמבר האחרון נסעתי לבוקרשט כדי להגיש במשרד המשפטים הרומני את מסמכי הבקשה כדי להשיב להורי את האזרחות הרומנית שלהם שנלקחה כשהם עלו ארצה , ובקשתי לדרכון רומני ,מאז לא קיבלנו תשובה , האם יש דרך לבדוק אם הבקשה אושרה ? כמה זמן בערך לוקח מהרגע שמגישים בקשה לדרכון רומני עד שמקבלים אותו , האם הגשת מסמכים לדרכון במשרד הפנים הרומני מקצרת את הזמן ?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אתה מערב את עניין האזרחות עם עניין הדרכון. קיבלת ודאי קבלה על הגשת המסמכים ותשלום האגרה. הזמן שעבר הוא עדיין קצר על מנת לתת תוצאות . עד כמה שאני יודע הם לא עונים בטלפון ולכן אין לך אפשרות לדעת מה גורל הבקשה אלא רק אם תקבע מועד לפגישה איתם audienta ותבוא אתה או באמצעות בא כוח להתעניין בתיק . רק לאחר קבלת האזרחות תוכל להתחיל בהליכים לקבלת הדרכון.