טלי

דרכון רומני או פולני

יש לי אפשרות (מבחינת המשפחה) להוציא דרכון רומני או פולני. איזה מסלול פשוט ומהיר יותר?

חיים ינאי עו"ד

טלי שלום, גם רומניה וגם פולין טרם נכנסו כחברות פורמליות באיחוד האירופאי. שתיהן משתמשות במטבע הלאומי שלהן אם כי הן מעוניינות להיכנס לאיחוד האירופאי (כנראה עפ"י התנאים הכלכליים שישררו בשנה הבאה). על מנת לענות על שאלה איזה אזרחות קלה יותר להשגה עלי לדעת על סמך מה את מבקשת את האזרחות ותאריך עזיבה את רומניה או פולין של אותו קרוב שממנו את רוצה לקבל את האזרחות.

אפיי

שלום, אני גם מעוניין לדעת מה יהיה קל יותר. 2 המדינות כיום באיחוד האירופי. אני מעוניין להוציא אזרחות על מנת שאוכל לקבל דרכון אירופי (סבא מצד אבא נולד בפולין וסבתא מצד אבא נולדה ברומניה) תודה