מאור

רכוש ברומניה וסיכוי לקבל פיצויים

שלום, גילינו לאחרונה בית וחנות שהייתה שייכת להורי סבתי, בעיר בשם אורדאה, כיום שייכת לרומניה. רציתי לדעת אם יש איזשהו סיכוי לקבל פיצויים על הנכסים האלה? האם יתכן שהונגריה תפצה על כך במקום רומניה?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

רומניה הוציאה חוק לפיצויי רכוש שהולאם עי המשטר הקומונסטי בתקופה מ-1945 עד 1989 . אורדאה שייכת לרומניה והחוק הזה חל עליה. החוק נתן אפשרות להגיש תביעות עד 7/2003 . מי שלא הגיש עד אז חל לגביו התיישנות אלא אם הנכס לא הולאם ונשאר רשום ע"ש הבעלים (דבר שקשה להניח).