ליאור

תעודת יושר ישראלית למען לימודים

שלום רב, הגשתי בקשה דרך משטרת ישראל לתעודת יושר , על פי המשטרה הם שולחים את זה לשגרירות רומניה ברמת גן ולדבריהם לוקח כמה ימים בודדים הואיל וטופס זה ממוחשב. התקשרתי לקונסוליה הרומנית , קודם כול אף אחד לא עונה ואם כן הם לא יודעים במה מדובר או איך לחפש. שאלתי היא: איך אני יודע שתעודת היושר הגיע בוודאות אליהם ? בנוסף על מנת להוציא ויזה לטווח קצר אני צריך להציג בפניהם ובאתר את תעודת היושר אך אני לא מקבל אותה,מה אני עושה?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

תעודת היושר מגיעה לקונסוליה לא תוך כמה ימים אלא כעבור כחודש עד שמתייקים לפי א-ב. כיוון שלא עונים בטלפון אין דרך לדעת אלא לבוא מידי פעם להתייצב אישית ולשאול על אישור המשטרה. יש לבוא עם דרכון ישראלי מקורי.