מ

הקונסולים עושים בעיות לקבל דרכון ?

שלום, מר ינאי, כתבת באחת התשובות וגם שמעתי זאת מאנשים שהקונסולים ממש נתפלים לכל פרט קטן בתעדות וממש מחפשים איך לסרב הנפקת הדרכון גם כאשר אי התאמות לא מהותיות בכלל, כמו אי דיוק בשמות הורים. השאלה היא למה הם עושים זאת: מתחושת אנטישמיות, רוע לב ורצון להתעולל באנשים, מדיניות הממשל הלא-מוצהרת? הרי אנחנו כבר אזרחי רומניה- עם דרכון או בלעדיו והם לא יכולים לשנות זאת! איך אפשר לרסן את רוע הגזירה? תלונה למשרד החוץ? לבוא עם ורך דין? לריב שם? מה עושים?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אין מה לעשות. יכול להיות שכל הסיבות שכתבת הם נכונות אבל הם פועלים לפי החוק שלהם ושם כל אי התאמה קטנה היא מהותית. לכן צריך לגרום לכך שהמסמכים יהיו עם שמות זהים וללא אי התאמות. במקרים אחרים שבהם הסירוב הוא לא מוצדק, ניתן להגיש נגדם תביעה בבית המשפט ברומניה. משרדנו טיפל כבר במקרים מסוג זה והעניין נפתר מבלי שהלקוח צריך היה למלא את דרישתם