רוני כהן

מהו התהליך לאחר השבעה ומשך זמן להוצאת דרכון

שלום, באוגוסט ביצעתי את ההשבעה. מאז לא קיבלתי שום התייחסות לגבי המשך הטיפול. מה הם השלבים הבאים על מנת להוציא דרכון? האם עלי לגשת לשגרירות על מנת לקבל אישור להשבעה? כיצד ניתן לזרז את תהליך הוצאת הדרכון מרגע אישור ההשבעה? האם כדאי לסוע לרומניה ישירות ולנסות להוציא את הדרכון שם?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

היה עליך לגשת לשגרירות לקבל את תעודת ההשבעה. לאחר מכן צריך לרשום את פרטיך האישיים ברומניה, דהיינו, לקבל תעודת לידה רומנית על שמך הנוכחי, מספר זהות רומני ותעודת נישואין רומנית. רק לאחר מכן ניתן לפנות לקונסוליה בבקשה להוציא דרכון. גם משרדנו מטפל בפתרון בעיה זו