רוסיאנו

מעמד יוצאת רומניה לפי חוק האזרחות

אמא שלי נולדה ברומניה ב1963 ועזבה את רומניה ב1966 עם הוריה לישראל. על אף שבתחילת שנות השישים עבר החוק ברומניה שאוסר על החזקת אזרחות כפולה, אמא שלי לא חתמה על ויתור אזרחות בגלל שהייתה ילדה קטנה מאוד. כמו כן, בשיחה עם סבתי וסבי (הוריה) הם סיפרו לי שגם הם לא נדרשו לחתום בשמה על ויתור אזרחות ולכן לא עשו זאת. עם זאת, מקריאה באינטרנט הבנתי שהורי רוב הילדים שעזבו את רומניה נדרשו לחתום גם בשם ילדיהם. האם אכן ייתכן שבמקרה ספציפי לא דרשו זאת מסבי וסבתי? והאם זה אומר שאמי נחשבת מבחינת רומניה כאזרח רדום או כ"לא אזרח"? כמו כן אשמח לשמוע כמה קשה לדעתך יהיה להוציא את הדרכון עבורי ועבור אמי?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

פרט לשיטה של ויתור בכתב על האזרחות שהייתה נהוגה בעת היציאה מרומניה, נשאר בתוקף חוק 1939 לפיו, מי שעוזב את רומניה ולא חוזר אליה תקופה של 6 חודשים מאבד את אזרחותו. לכן אתם איבדתם את האזרחות אך מי שנולד ברומניה ניתנת לו ההזדמנות להגיש בקשה לקבל את האזרחות חזרה. צעד ראשון הוא המצאת תעודת לידה ע"ש המבקש.