גיל

התהליך לאזרחות לאחר ההשבעה והתהליך לדרכון לאחר מכן

שלום, עשיתי את ההשבעה באוגוסט בקונסוליה ברמת גן וקיבלתי לאחר כחודש תעודה עם התמונה certificat de cetatenie . מה זה אומר שיש לי עכשיו אזרחות רומנית או רק שאני זכאי לקבל אזרחות רומנית? איך אני מקבל את תעודת הזהות הלידה והנישואים הרומניות לצורך הגשת הבקשה לדרכון?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

האזרחות שלך היא וירטואלית דהיינו, יש לך אפשרות להגשת בקשה לדרכון רומני. אך לפני כן עליך לרשום את פרטיך במרשם התושבים הרומני, לקבל מספר זהות, תעודת לידה רומנית ותעודת נישואין אם אתה נשוי. אם אתה גרוש הבעיה יותר מסובכת. תעודת זהות אתה לא יכול לקבל אלא אם תתגורר באופן קבוע ברומניה.