ט

רישום מסמכי מצב אזרחי ברומניה אחרי השבעה

שלום! האם בן אדם גרוש צריך לרשום ברומניה ת. לידה, ת. נשואין ות. גרושין בשביל לקבל דרכון או שאפשר לא לרשום ת. נשואין ולהסתפק רק ברישום ת. גרושין? האם מסמכים אלה נחוצים גם עבור ילד שזכאי לדרכון?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אדם גרוש צריך בנוסף לתעודת לידה לרשום גם את תעודת הנישואין ותעודת הגירושין על מנת שיקבלו את בקשתו לדרכון . לגבי הבן שקיבל את האזרחות בזכותו של אביו הם נוהגים לדרוש גם בדיקת המסמכים האישיים של האבא, דהיינו לבדוק את התנאי שבוצע הרישום דלעיל.