מאיה וייסמן

קבלת אזרחות רומנית לילדי בסרביה

שלום רב אמא שלי נולדה בבסרביה בשנת 1920 ואבא בשנת 1923.אני נולדתי במולדובה בשנת 1955. האם יש אפשרות לקבל אזרחות רומנית לי ולילדים שלי.ואם כן מה עלות . תודה

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

כעיקרון אלה שנולדו "ברומניה הגדולה" זכאים לבקש החזר האזרחות הרומנית אם נשללה מהם, לכן זכותך היא בעקבות אחד מהורייך צריך להוציא תעודת לידה של אחד ההורים שדרכו מבקשים החזר האזרחות. העלות חלוקה בנסיבות המקרה וצריך לבדוק את המסמכים והפרטים האישיים של ההורים.

ד

כמובן, צריך להזמין תעודות לידה משוחזרות ברומנית בשגרירות מולדובה. עלות כ- 3 עד 5 אלפי שקלים לאדם, בעיקר עבור תרגומי מסמכים לרומנית.