רותי

האם חל שינוי בחוק הרומני בכל הנוגע להגשת בקשות באמצעות מיופה כוח?

בידי אזרחות רומנית (לאחר שבועה בקונסוליה) כעת ברצוני להגיש בבוקרשט בקשה לשעתוק תעודת הלידה שלי לתעודה רומנית וקבלת מספר זיהוי לצורך הגשת בקשה לדרכון רומני. ברצוני לעשות כן באמצעות מיופה כוח. נאצר לי שהדבר אינו אפשרי בשל שינוי חקיקה מהשבועות האחרונים לפיו עלי להתייצב באופן אישי בבוקרשט או בקונסוליה ברמת גן. האם אכן יי בשבועות האחרונים שינו את החקיקה בעניין זה?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

ישנה שמועה כי הממשלה החליטה להוציא O.G (הוראה דחופה), לפיה שינויים בפנקסי המעמד האישי יעשו רק על ידי התייצבות הזכאים לכך באופן אישי במשרדים ברומניה ולא באמצעות מיופה כוח. נראה לי מוזר ולא הגיוני אך לדעתי טרם פורסמה ברשומות והיא רק תוכנית בביצוע.