יואב

דרכון רומני לבעלי אזרחות רומנית

שלום, יש לי ולילדיי אזרחות רומנית (יש לנו את כל התעודות לידה ונישואין בפורמט הרומני ) לאחר תהליך שהסתיים בשנת 2010. עד היום לא עשינו עם זה כלום, עכשיו רוצים להוציא דרכון. מהי הפרוצדורה נכון להיום? צריך להגיע פיזית לשגרירות או שיש אתר להירשם בו? איפה אפשר להורד את הטפסים שצריך למלא? האם אמורה להיות בעיה כלשהי עם העובדה שלא עשינו כלום עד היום ועכשיו "מתעוררים"? האם יש תהליך נוסף שצריך לעבור כמו שבועת אמונים? תודה יואב

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אם יש לך תעודת לידה ונישואין רומנית ובהם מצויין גם מספר אישי וגם אישורים לפי איזה סעיף יש לך אזרחות רומנית אתה צריך לפנות לקונסוליה ולבקש תור להגיש בקשה לדרכון. כתובת האתר הינה www.econsulat.ro