עמית

האם חל שינוי מהעת האחרונה המחייב נסיעה לבוקרשט לצורך הוצאת תעודת לידה?

אני ישראלי ויליד ישראל בידי אזרחות רומנית שהוצאתי ממש לאחרונה (לאחר שנתיים של טיפול). כעת, נמסר לי כי באופן אפקטיבי יהיה עלי לטוס לרומניה ולהוציא את תעודת הלידה הדרושה לשם קבלת הדרכון. האומנם??? הזמנת תעודת הלידה בקונסוליה לרוב נתקלת בקשיים בירוקרטיים בלתי אפשריים. מה לעשות בפועל?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

מה שאתה זקוק לו זה לרשום את הנתונים האישיים שלך ברומניה ולקבל תעודת לידה + מספר אישי. המשרד שלי אינו משתמש בשירותי הקונסוליה לצורך כך אלא יש לנו באי כוח שעושים עבורנו את הפעולות הדרושות. זה אומנם כרוך בתשלום אך זוהי הדרך הנהוגה. מבלי לגרוע מאפשרות להשתמש בשירותי הקונסוליה לגבי מי שמצליח בכך.

עמית

השאלה היא אם אני משתמש בשירותי בא כח ברומניה כפי שכתבת, זה חוסך ממני את הנסיעה לבוקרשט?

רונית

לא, פעם אפשר היה בלי נסיעה והם שינו את הנוהל וחייבים הגשה אישית הן בקונסוליה בישראל והן ברומניה.