צביקה

בדיקת מצב הבקשה להשבת אזרחות

שלום , בסוף 2016 אני והורי הגשנו בקשה לאזרחות רומנית במשרד המשפטים בבוקרשט , להורי צריכים להשיב את האזרחות הרומנית שנשללה מהם כשהם עלו ארצה בשנות ה 60 , האם תהליך השבת אזרחות לאזרח רומני שהאזרחות נשללה ממנו הוא ארוך יותר או מסובך יותר מקבלת אזרחות רומנית למי שבעבר לא היתה אזרחות רומנית ? אני בודק באתר של משרד המשפטים הרומני ואין שינוי פרט לתאריך דד ליין שכבר עבר , אנשים שהגישו את המסמכים כמה ימים אחרינו קיבלו טיפול , אני יודע שיש להם המון תיקים וצוות מצומצם , יש איזו שהיא דרך לבדוק ? תודה

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

החזר האזרחות למי שאזרחותו נשללה בעבר מתבצע בה הליך אחד. אין הליך אחר. יש כאלה שלא איבדו את האזרחות ושם ההליך הוא יותר מהיר. לדעתי אין דרך לבדוק את מצב התיק אלא אם נוסעים לשם ומבקשים פגישה במקום.

ל

אפשר לשלות בקשה מ- http://cetatenie.just.ro/images/Formular-6-cerere-comunicare-stadiu-solutionare-cerere-de-redobandire-a-cetateniei-romane_1.doc בצרוף צילומי דרכון ות. לידה במכתב רשום, עד שיענו