יניב

הוצאת אזרחות ודרכון רומני

שלום. סבתא עלתה בשנות ה50 לארץ לאחר שעברה את השואה עם אימא היא סבתי הרבה. סבתא נפטרה בסוף 2016. כעת אני מעונין בתהליך של אזרחות רומנית. לפי מה שבדקתי אני אמור להוציא תעודת לידה מאוקראינה היות שסבתא נולדה בבוקובינה בעיר צ'רנוביץ ואין לי הורים משום שאני יתום האם ניתן להוציא אזרחות לאור כל הנתונים?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

באופן עקרוני ניתן להוציא אזרחות אך את צריכה להוציא תעודות לידה לסבתא שנולדה בשטח שהיה שייך באותו זמן לרומניה.