דפנה

תעודת חיים /אחזור תעודת לידה ליליד צרנוביץ

אבא שלי נולד בצרנוביץ , 1932 למשפחה פולנית שגרה שם שנתיים וחזרה לפולין. מצאתי תיעוד לרשומת הלידה שלו מתוך ארכיונים באוקראינה באינטרנט. שם יש פרטים של הוריו, מקום הלידה והשם שלו. האם על סמך הנ"ל אני יכולה לקבל תעודת חייפ/ תעודת לידה ?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

את צריכה לקבל תעודת לידה רשמית לא באינטרנט מאומתת בחותמת אפוסטיל . המקרה הוא לא פשוט כיוון שהילד עזב את רומניה ולפי חוק מ-1939 מי שלא חזר לרומניה תוך 6 חודשים מאבד את אזרחותו. בכל זאת ניתן לעשות הליך של החזר אזרחות.