דניאל

אישור אזרחות לחידוש דרכון

נולדתי ברומניה והוצאתי לפני כחמש שנים דרכון רומני. בזמנו הבאתי לקונסוליה רק את תעודת הלידה הרומנית + תעודת נישואין. אני רואה פה בפורום שמבקשים עכשיו גם תעודת אזרחות. האם יש צורך עכשיו להציג תעודת אזרחות בכל המקרים? איך אני יכול להשיג תעודת אזרחות? תודה.

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

הרומנים לא מחדשים דרכון אלא מוציאים חדש. בהזדמנות זו הם בודקים את כל ההליך הקודם במטרה למצוא פגמים ואי דיוקים. בין היתר הם דורשים מסמך המראה כיצד הגיעה האזרחות אלייך. אם אין לך תעודה כזו עליך לבדוק כיצד הוצאת את הדרכון הקודם כי גם אז דרשו תעודה כזו.