שיר

כמה מהר אפשר לקבל דרכון אחרי השבעה

צריכה להחזיק בדרכון אירופאי במהירות האפשרית ויש לי בקרוב תור להשבעה. כמה מהר אוכל להשלים את התהליך שאחרי ההשבעה על מנת לקבל את הדרכון המיוחל? אני מוכנה לנסוע ישירות לרומניה

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

התור להשבעה הוא רק לגבי קבלת האזרחות. לאחר מכן עלייך לגרום כי הפרטים האישיים שלך ירשמו ברומניה, לקבל תעודת לידה רומנית ותעודת נישואין רומנית. במקרה שלך תצטרכי לעשות זאת גם דרך הקונסוליה . רק לאחר שמסמכים אלה יהיו בידייך תוכלי להגיש בקשה לדרכון. הנסיעה שלך לרומניה לא תעזור כיוון שהם תיקנו את החוק ובמקרה של קבלת האזרחות דרך השבעה הדרך לרשום את הפרטים האישיים שלך ברומניה היא דרך הקונסוליה בלבד.

אדי

אני נשבעתי באפריל השנה ועשיתי את הדרכון רק בסוף ספטמבר.( אני עדיין מחכה לדרכון שיגיע לקונסוליה, לוקח לו חודשיים מרגע שמצטלמים. כרגע את צריכה להוציא תעודת לידה רומנית וcnp. התהליך לוקח חודשיים לפחות, וטז לחכות חודש בערך לתור לדרכון,ואז חודשיים עד שהוא מגיע. סה"כ עניין של 5 חודשים בערך אם הכל מתקתק. אם תרצי עזרה בלקבוע תור לקונסוליה שלחי לי מייל udibarad2@hotmail.com