תשלום האגרות
שלום רב אני מעוניין לרכוש טלויזיה 40 אינץ , ולחבר אותו למחשב , האם אני צריך לשלם איגרה עבור מסך שאני מחבר למחשב ..? אחרי הכל יותר נוח לי לעבוד אם מחשב שמחובר למסך יותר גדול ..! נ.ב אין ברשותי שום ממיר או כבלים של חברת יס,הוט,עידן פלוס וכדומה תודה רבה ..
אם הטלויזיה מכילה בתוכה מקלט DVB-T הרי שאתה חייב בתשלום האגרה.
אתה יכול להרחיב קצת בנושא לא הבנתי בדיוק מה זה מקלט dvb-t ..? זה טיונר .?
למרות שאנשי אגף הגביה טוענים כי כל מכשיר שיש לו טיונר הוא מקלט החייב באגרה, זה לא נכון והם יודעים זאת. השקר וההנואה הם מדרך עבודת אנשי רשעות השידור ונציגיהם (למשל שולחים לכאן מתחזה שכותב בניק שלי וממליץ לכולם לשלם מיד). טיונר מיועד לקליטת שידור אנלוגי רגיל, כמו שבהיה פעם בארץ ואין יותר מאז יוני 2011. מפענח DVB-T הוא מפענח-ממיר דיגיטלי, המיועד לפענח לתמונה ולקול את השידור הדיגיטלי המכונה גם DVB-T (חפש בגוגל את השממעות הטכנית). מכשיר כזה הוא למשל מכשיר מיר-מפענח לשידורי עידן+ שנמכרים בחנויות בתשלום חד פעמי, בלא צורך במנוי לאיזו חברה אחרת. יש מכשירי טלוויזיה שיש בהם ממיר-מפענח כזה פנימי ולכן אין צורך בממיר חיצוני לקיטת שידורים אלו. בכל ספר מכשיר שמקבלים עם המכשיר בעת הרכישה יש המידע הזה. אז חובה לשלם? לא בדיוק, למרות שהמתחזה מרשות השידור (או משרד עוכרי הדין שלהם) ממליץ על כך. יש צורך להזמין טכנאי של נותן השירות ה"רשמי" של המכשיר (בדוק אצל היבואן) ואם הוא מנתק את התוספת הזו הפנימית יש לך יסוד לטעון שהמכשיר אינו מסוגל לשמש כמקלט כהגדרתו בחוק. משלמים אגרה רק על קיום מקלט ולא על כל מכשיר. כמובן שצריך להוכיח כי החלק הזה הוסר ע"י טכנאי נותן שירות מוסמך, לכן שמור התיעוד, חשבונית וכו' בו מפורטות הפעולות שבוצעו ועובדת הסרת המפענח.
כל מי שיש ברשותו הוט/יס/עידן/מקלט פנימי DVB-T - חייב באגרה. כל השאר לא.
ב-2 באוגוסט 2009, 43 שנה אחרי שהחלו בישראל שידורי טלוויזיה קרקעיים אנלוגיים, החלה הפעלתם הסדירה של שידורי טלוויזיה דיגיטליים קרקעיים המשודרים בתקן DVB-T. הרשת מקיפה את מרבית שטחי המדינה והשידורים ניתנים לקליטה ללא תשלום. ההערכות הן שכ-200,000 בתי אב בישראל התחברו לשרות עם ממיר לטלוויזיה הביתית או לטאבלט ואנטנה מתאימה. השידורים משודרים בשיטת הדחיסה MPEG-4 (וידאו) ובתקן אודיו AAC HE ACC+V2 וכוללים לוח שידורים אלקטרוני (EPG) וכתוביות סמויות. חבילת הערוצים הדיגיטלית הקרקעית מכונה "עידן+", ראשי תיבות של "ערוצים ישראליים דיגיטליים נגישים" השידורים מבוצעים במקבץ תדרים בודד ובו שישה ערוצי טלוויזיה: ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 23, ערוץ 33 וערוץ הכנסת. כמו כן משודרות תחנות הרדיו שהתחברו אל מערך השידורים. ביניהן חלק מתחנות הרדיו האזוריות, תחנות קול ישראל, גלי צה"ל וגלגלצ. מערך השידור הוקם ומופעל על ידי הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו. מגוון החלטות ממשלה, כנסת וועדות כנסת אישרו את הרחבת השידורים עד ל-18 ערוצים אך יש צורך בתדרים נוספים כדי להרחיב את החבילה.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים