חובת הוכחה
דרישת חוב עבור תשלום ששולם ע"י בן זוגי לאחר שהתגרשנו. אני נדרשת לשלם חוב (בטיפול משרד עו"ד פרנקל את קורן) בסך 611 ₪ בגין חודשים שבהם בן זוגי (גרושי), שילם בהוראת קבע את כל תשלומי האגרה בעוד הוא גר בדירה המשותפת שלנו ורשומה על שם שנינו (מיום קנייתה לפני 25 שנים ועד היום) גם לאחר גירושינו, לסירוגין שהה בחו"ל או אצל אמו בארץ. לאחר גירושינו החלו להגיע חשבונות על שמי בלבד ולמשך תקופה שולמו, כאשר התברר לי שבן זוגי כבר משלם בהוראת קבע את האגרה, כולל את מה שכבר שילמתי, על כן הפסקתי לשלם את האגרה בידיעה שהיא משולמת כחוק. לאחר שיחות מרובות עם משרד עו"ד פרנקל את קורן, אשר טוענים כי על פי חוק, בן זוגי היה צריך להודיע שהוא מתגורר בדירה. לאחר שקראתי את כל החוק כולל התיקון לחוק על כל זכויותיו וחובותיו (בעיקר חובותיו) של משלם האגרה, לא מצאתי שום חובה כזו, מצאתי שיש חובה להודיע על שינוי כתובת והוא אכן הודיע ועדכן כתובת חדשה, ברגע שהייתה לו. ואני המשכתי לשלם ואיני חייבת כלום. באחת השיחות סוכם שאשלח חשבונות ארנונה או חשבונות ששנינו רשומים עליהם כדי להוכיח שהוא התגורר בדירה באותה תקופה, שלחתי ווידאתי שהתקבל, אך לאחר תקופה שוב חזרה דרישת החוב שוב איומי עיקולים, שוב שיחות וטענות שהם לא מוצאים את החשבונות ושאשלח שוב. לא שלחתי עד היום כלום והחוב עדין קיים. ואני שואלת, איפה כתוב שחובת ההוכחה עלי? איפה כתוב בחוק או בתקנות שעל מי מבני הזוג שהתגרשו להודיע לרשות השידור שעודם מתגוררים יחד? הרי לא הודענו לשום רשות מיסים כזו או אחרת על היותנו גרושים אך מתגוררים באותה דירה וכול החשבונות שולמו ע"י מי מאתנו מעולם לא נדרשתי לשלם פעמים! לתשובתך אודה.