עילה לתביעה נגדי
שלום, בינואר 2013 קיבלתי מכתב התראה מעו"ד מטעם רשות השידור בטרם הגשת תביעה נגדי בהוצל"פ, בגין "חוב תשלומי אגרה" שהם דורשים ממני משנת 2006. מרגע קבלת המכתב שלכתי מכתב חוזר לאותו עו"ד ובו אני מצהירה כי אין לי מקלט טלויזיה ולכן מבקשת לבטל את החוב (ציינתי גם כתובת עדכנית שלי כי בת.ז מופיעה כתובת ההורים ולכן המכתבים מגיעים לבית של חמי). מאז הם הפסיקו לשלוח מכתבים וחשבתי שהנושא סגור. החודש קיבלתי שוב מכתב מעו"ד אחר שאליו הועובר התיק ובו כתוב שיש נגדי תיק הוצל"פ פתוח ושאגיע לשלם בהקדם בטרם ימשכו הליכי הוצל"פ. חמי התקשר אליהם מיוזמתו והסביר להם שאין ומעולם לא הייתה לנו טלויזיה (אגב מעולם לא החזקנו ולא קנינו שום דבר הקשור בטלויזיה ולא חוברנו לכבלים כך שאין להם עילה לבקש כסף). הם טענו : "מכיון שרק בשנת 2012 הצהרתם על העדר מקלט טלויזיה ולפני כן לא הצהרתם אתם חייבים לשלם ולכן ההליך ימשך". אני רוצה לדעת- האם יש להם עילה לתביעה על-פי החוק וכיצד אוכיח שאני צודקת? וכן מה עלי לעשות כעת? האם לפנות כבר להוצל"פ כדי להגיש התנגדות או שעלי לחכות למכתב? תוך כמה זמן הם יכולים להפעיל את העיקול? כיצד אני מבקשת התנגדות ומה לעשות לאחר הגשת התנגדות?